HEYECAN VEREN TASARIM YARIŞMASI DENIB DESIGN 2022 ‘’ZAMANSIZ YOLCULUK’’ TEMASIYLA BAŞLIYOR!

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), T.C Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak için çalışmalarına başladı. Ev ve banyo tekstili sektöründe yeni tasarımcılar yetiştirilmesine teşvik etmek, Denizli’nin yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak için DENİB özel bir misyon üstleniyor. Denizli’nin marka ve tasarım merkezi olması  hedefiyle yola çıkarak düzenlenen DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın 2.si için tema belirlendi ve süreç başlatıldı. Zamansız Yolculuk temasının başvuruları için kurumun resmî sitesi www.denibdesign.org ve @denibyarisma hesaplarından katılım şartlarını ve detayları incelenebilir.

27 Ekim 2022 tarihinde Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek final ve ödül töreninin hazırlıklarına başlandı.  Yarışma başvuru duyurusunu Türkiye genelinde yaygınlaştırmak  üzere,  birçok üniversitede fiziksel ve online tanıtımlar yapılacak. Jüri heyetinde sektörden birbirinden başarılı; moda tasarımcıları, akademisyenler, marka yöneticileri, iş insanları ve basın mensubu isimler yer alacak. Böylece öğrenciler ilk olarak sektörel bağlantılar kurarak güçlü bir başlangıç yapma fırsatı bulacaklar.

DENİB Başkanı Sayın Hüseyin Memişoğlu:

“Ülkemizin en önemli ihracatçı kentleri arasında olan ilimiz Denizli’de, bu sene ikincisini düzenleyeceğimiz Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışmamızın duyurusunu yapıyor olmaktan  büyük mutluluk duyuyoruz.

Denizli İhracatçılar Birliği olarak Ar-Ge ve inovasyonun öneminin farkındayız. Bu noktada, ihracatçılar olarak bizlere de önemli görevler düşüyor. Katma değerli üretimin rekabet dünyasında güçlü bir avantaj sunduğunu her seferinde bir kez daha deneyimliyoruz. Bugün değişen ve dönüşen ticaret ekosisteminde çok üretmek değil, yaratıcılık katarak üretmek daha önemli hale geldi.

Bu anlayışla düzenlediğimiz DENİB Design 2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışmasını ‘’ Zamansız Yolculuk’’ temasıyla organize ediyoruz.  Amacımız Denizli’yi tasarım merkezi haline getirmek. Merkezde havlu, bornoz ve uyku grubunun yer aldığı yarışmamızda 2 ayrı kategori  yer alıyor.

Ev tekstili ve banyo tekstili kategorilerinin bulunduğu etkinliğimizde öğrencilerden toplamda 14 finalistimiz olacak. Başvuru yapacak tüm adaylarımıza özel deneyimler ve anılar biriktirecekleri profesyonel bir  platform hazırlıyoruz. Katılımcılara  şimdiden başarılar diliyorum.”

Para ödülü ve  yurt dışı eğitimine başvuru imkânı

ZAMANSIZ YOLCULUK temasıyla düzenlenen yarışma, 2 kategori olarak; ev tekstili ve banyo tekstili alanında planlandı. Her kategorinin finalinde 7 öğrenci yer alacak. Toplamda finale kalan 14 finalist 14 tekstil firmasıyla eşleştirilerek üretimlerini gerçekleştirilecek.

2 kategoride değerlendirmeye tabi tutulacak tasarımlar arasından derece giren isimler belirlenecek. Genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada para ödülü olarak; 2 birinciye 40’ar bin TL, 2 ikinciye 20’şer bin TL, 2 üçüncüye ise 10’ar bin TL olacak. Ayrıca dereceye giren finalistlere, yurt dışında tasarım bursuna (Ticaret Bakanlığımızca uygun bulunduğu takdirde) başvurma imkânı sağlanacak.